Vrijwilligers nodig

MEDEMBLIK - WonenPlus, afdeling Medemblik-stad, is op zoek naar rustige, behulpzame chauffeurs en tuinvrijwilligers, die de tuintjes zelfstandig onderhouden.

WonenPlus is een onderdeel van Mee&de Wering en ondersteunt ouderen, chronische zieken en mantelzorgers bij het langer zelfstandig thuis wonen. Dit doet WonenPlus met praktische activiteiten als: helpen bij de administratie, vervoersritjes, vriendschappelijke huisbezoeken, kleine klusjes in en om het huis en tuinhulp.

Als de tuintjes aangemeld worden door de abonnees, moeten deze verzorgd en liefst postzegelformaat zijn. WonenPlus probeert een vrijwilliger te vinden die dat wil doen. De ritjes variƫren van bijvoorbeeld naar een ziekenhuis in de buurt of verder weg, naar de kapper of tandarts en weer terug. De chauffeur krijgt een kleine vergoeding van 0,28 euro per kilometer. De abonnee betaalt dat. De tuinhulp kost 5 euro per uur. Ook dit betaalt de abonnee zelf.

Interesse? Kom voor een kennismakingsgesprek, waarin alles wordt uitleg over dit dankbare vrijwilligerswerk. Bel Baukje Visser, coƶrdinator Mee& de Wering- Wonenplus via 088-0075140 of e-mail naar b.visser@meewering.nl.