Opening passantenvoorziening De Wijzend

SPANBROEK - De passantenvoorziening De Wijzend in Spanbroek wordt vrijdag 24 mei om 13.30 uur geopend door wethouder Alex Kalthoff van de gemeente Opmeer. De passantenvoorziening bestaat uit een boottrailerhelling, aanlegsteigers, camperplaatsen en een parkeerterrein.

Vanaf de passantenvoorziening De Wijzend kunnen liefhebbers van het water varen via de Ringvaart van Heerhugowaard naar de doorgaande routes in Noord-Holland. Met een fluisterbootje of kano kan men ook naar Medemblik en Enkhuizen varen.

Knelpunt opgelost

De monumentale Wipbrug in Spanbroek vormde een knelpunt in de vaarroute. In de afgelopen jaren is De Wipbrug gerestaureerd.

Recreƫren op het water in West-Friesland

Tijdens deze restauratie is de brug weer beweegbaar gemaakt, zodat boten en schuiten kunnen aanmeren bij de passantenvoorziening De Wijzend. De Wipbrug is eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Financiƫle hulp

Het Recreatieschap Westfriesland, de provincie Noord-Holland, de Koninklijke BLN Schuttevaer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben financieel bijgedragen aan deze voorziening.