Fijtje Groot-Portengen van de Stichting Dorpskerk Opperdoes.
Fijtje Groot-Portengen van de Stichting Dorpskerk Opperdoes. (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

Oogstfeest Opperdoezer Ronde

OPPERDOES - Stichting Dorpskerk Opperdoes verzorgt vrijdag 21 en zaterdag 22 juni het Opperdoezer Ronde Oogstfeest. "Hiermee willen we aan de rest van West-Friesland laten zien dat we trots mogen zijn op onze streekproducten en de Opperdoezer ronde in het bijzonder", aldus Fijtje Groot-Portengen van de stichting. "Bovendien komt de Westfriese Tafel deze dagen naar ons dorp; daar zijn we heel blij mee!" De opbrengsten van het Oogstfeest komen ten goede aan de monumentale Dorpskerk van Opperdoes.

Op de Gouw, het plein voor de kerk, belooft het beregezellig te worden. Een kleinschalige voedselmarkt begint o12.00m uur. Alle bedrijven van de Westfriese Tafel promoten dan hun product. De Westfriese Tafel zelf staat op het dorpsplein. Door zijn enorme afmetingen biedt het onderdak aan een groot gezelschap.

Oogstfeest

Burgemeester Frank Streng opent het Oogstfeest op 21 juni officieel. Na 18.00 uur staat een viergangendiner op het programma. Natuurlijk wordt ook de Opperdoezer Ronde geserveerd, West-Fries stoofvlees en schapenkaas uit de Streek.

De volgende dag kan men opnieuw smullen van typisch West-Friese lekkernijen, want dan begint om 17.00 uur een driegangendiner. Topkok Jos Klaver van dorpshuis De Torenschouw bereidt de maaltijden. Kleinkunstenaar en zanger Bert van Baar zorgt voor livemuziek. "Een culinair feestje", belooft Fijtje.

Aanmelden

Zin om het Opperdoezer Oogstfeest mee te vieren? Per avond kunnen honderd mensen aanschuiven. Het viergangendiner op vrijdag kost 34,50 euro per persoon (exclusief dranken) en zaterdag betalen gasten voor het driegangendiner 24,50 per persoon (exclusief dranken). Graag voor 15 juni reserveren (via www.dorpskerkopperdoes.nl. Meer informatie op www.westfriesetafel.nl.