't is wat met het weer!

De regen laat het hier in West-Friesland erg afweten. Van de andere kant; wat in het zuiden valt en de hagel, daar zit ik ook niet op te wachten. Ik heb een grote groentetuin met een grote diepe, sloot ernaast. Ja, het heeft hier wel wat geregend, afgelopen zondag nog, maar veel tekort. Neem de witlof; ik zaai dit nu voor de tweede keer in en het is maar de vraag of het deze keer wel op komt.

Het is wel leuk een volkstuin en het is niet allemaal kommer en kwel. Behoudens dat we een koud voorjaar hadden, maar de warmte komt eraan!

Onlangs kreeg ik veel materiaal, vanwege dat ik nog wel eens wat uitzoek aangaande geschiedenis. Ik las over het jaar 1930, toen was het ook een koud en droog in dat jaar.

En zo heb ik brieven gelezen tot 1947 en al die tijd waren ook jaren dat het matig, koud en droge jaren waren. Dat wat ons nu wordt voorgeschoteld dat het klimaat veranderd, als er toen net zo'n media aandacht was als nu, stond de wereld er net zo slecht voor als heden ten dage.

Maakt u maar geen zorgen, ga rustig slapen, u verdient slapend uw geld met deze warme temperaturen, geen stookkosten! En het water uit de kraan blijft wel stromen, hoewel we zijn, als ik iedereen zo'n beetje meereken, wel met twintig miljoen dorstige zielen.

Een ding ben ik het wel eens, het plasticprobleem, is erger dan de klimaatverandering, dat komt wel weer goed. De regen is een zegen en plastic ben ik in de natuur op tegen.

peter.koomen300@gmail.com