Dj's Frank van der Lende en Eva Koreman lopen voor het Rode Kruis tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline.
Dj's Frank van der Lende en Eva Koreman lopen voor het Rode Kruis tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline. (Foto: aangeleverd)

Eva Koreman loopt The Lifeline

ABBEKERK - 3FM-dj Eva Koreman uit Abbekerk loopt waarschijnlijk de blaren op haar voeten tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline. "Het is net als met een bevalling, daar beginnen mensen ook voor een tweede keer aan", zegt Eva.

Tweede editie van 3FM Serious Request: The Lifeline

Drie dj-teams trokken woensdag 18 december de wandelschoenen voor de tweede editie van The Lifeline. Anders dan vorig jaar is er één route - van Goes in Zeeland, naar de stad Groningen- én kunnen belangstellenden etappes meelopen of een 'chequepoint' bezoeken.

Team

Geboren Abbekerker Eva Koreman zit samen met Frank van der Lende in zo'n team. Na Expeditie Robinson moet dit een eitje zijn voor Eva, of toch niet? "Wat zo'n hele week zou inhouden wist ik bij de vorige editie niet. Ik heb het vorig jaar heel zwaar gehad. Vooral de route op de Afsluitdijk, die ik met achttien blaren liep. Die gaan er ongetwijfeld weer komen, maar ik weet nu dat ik daar doorheen kan lopen. Dus ja, het is een beetje net als met een bevalling. Daar beginnen mensen ook gewoon voor een tweede keer aan. Nu weet ik dus hoe zwaar het is, maar ook hoe mooi."

Rode Kruis

Collega Wijnand is met het Rode Kruis naar Colombia is geweest.

"En iets waar ik eerlijk gezegd niet bij stilsta, is hoeveel Venezolanen in de mensenhandel terechtkomen. Tien miljoen mensen zijn over de grens van Venezuela naar Colombia gegaan en mogen alleen maar werken in een klein stadje dat ongeveer de grootte van Utrecht heeft. Alleen daar krijgen ze een werkvergunning, verder in Colombia niet. Dus dat is eigenlijk gewoon een pick-up punt voor menshandelaren. Dat is echt vreselijk."

Eitje voor Eva?

Mensen ook mogen meelopen op de route, daar kijkt Eva naar uit. "Ik zie het echt voor me dat we dan met z'n honderden wandelen met een kerstmuts op of zo en liedjes zingen. Fantastisch!"

Nieuw dit jaar is de sponsorloop. Iedereen kan meelopen met de 3FM-dj's door zich voor 10 euro in te schrijven op een etappe en te laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Meelopen kan alleen, maar ook met een wandelvereniging of vriendengroep.

Kijk op www.3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie of inschrijven.