Voorrang

Wat een mooie morgen was, werd vervelend vestoord door iemand die op brute wijze voorrang nam! Een bord met één witte en één rode pijl, vrij duidelijk toch voor één rijbaan. Ik reed in mijn auto op de Westerdijk in Medemblik en stond al half op de sluis, Van de andere kant kwam een dure auto aangereden en de eigenaar dacht, waarschijnlijk omdat hij in zo'n auto reed, dat hij zijn voorrang kon claimen. En daar stonden we... beiden op de sluis. ik was veel eerder de sluis opgereden, dus hij moet stoppen, toch?

Hij kwam zijn auto uit met een rode baard in vuur en vlam: "ik was het bord al voorbij en jij had moeten stoppen". Ik had hem in mijn positie niet eens gezien. Luister zeg ik: "zie ik jou van die kant, dan stop ik gewoon en nu sta ik al op de sluis en dan moet jij dus gewoon even stoppen." Wat was de man nijdig en ik bleef rustig. En de foto die hij van mij nam, heb ik van zijn ongepast gedrag ook genomen. Er kwamen van allerlei dreigementen, nu ben ik daar niet gevoelig voor! Sterker nog, ondanks mijn leeftijd, winnen kan ik het niet, maar ongeschonden kom hij niet van de brug, dacht ik bij mezelf.

Mijn inzet: geen discussie, gewoon negeren. Hij keek al vuiler en ik pakte de telefoon en belde 112. Dat vond hij minder leuk, zeker toen ik de centrale had en de politie wilde. Hij bond terstond in en stapte in zijn dure auto, klapte zijn spiegel in om mij niet te raken, maar kon het niet nalaten nog een klap op mijn auto te geven! Intussen stonden aan beide zijden zeker dertig auto's te wachten. Het was een gezellige morgen. peter.koomen300@gmail.com.