V.l.n.r.: Harry de Bles, Johan Bommerson en Kees Kruyer van het Stoommachinemuseum en Jan Smit (2e.v.r.), voorzitter van het Westfries Genootschap.
V.l.n.r.: Harry de Bles, Johan Bommerson en Kees Kruyer van het Stoommachinemuseum en Jan Smit (2e.v.r.), voorzitter van het Westfries Genootschap. (Foto: Frans Leek)

Westfrieslandprijs Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Op de Westfriezendag, zaterdag 7 september, is in de Zuiderkerk in Enkhuizen tijdens de jaarvergadering van het Westfries Genootschap de Westfrieslandprijs 2019 uitgereikt aan de Stichting Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik.

De prijs is een waardering voor de cultuurhistorische, educatieve en recreatieve activiteiten van het museum. Niet alleen draagt het bij aan de vergroting van de kennis over de toepassing van stoomkracht, maar het laat ook zien dat stoombemaling vroeger van groot belang was voor de waterhuishouding in oostelijk West-Friesland. Het museum is niet alleen interessant voor de liefhebbers van techniek, maar ook voor het grote publiek.

De prijs bestaat uit een oorkonde en 1.000 euro. Directeur Harry de Bles gaf aan dat het geld vermoedelijk wordt gebruikt voor de nieuwe expositie: Nederland op Stoom.