Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Huisregels op de harddraverijbaan

MEDEMBLIK - De Dag der Dagen wordt maandag 16 september gehouden. Harddraverijvereniging Prins Hendrik heeft een programma voor jong en oud gemaakt, waarvan iedereen kan genieten.

Om op de baan te komen betalen de bezoekers entree van 5 euro per persoon, inclusief koerslijst. Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis naar binnen.

Geen oversteekplaatsen

Om de veiligheid van pikeurs, paarden en het publiek te waarborgen is het de bedoeling dat alle bezoekers zich aan bepaalde huisregels houden. Een ongeluk is tenslotte zo gebeurd. Op de baan op de Nieuwstraat zijn geen oversteekplaatsen gemaakt. Bezoekers hebben de mogelijkheid om rond de hele baan te lopen.

Op de Kaasmarkt is het mogelijk om achter de dranghekken van het startvlak de andere kant van de straat te bereiken. Uiteraard is dat ook aan de andere kant het geval. Achter de dranghekken van het finishvak is er ruimte om naar de overkant te lopen.

Absoluut niet tussendoor oversteken

Van het publiek wordt verwacht om niet over de hekken te klimmen en over te steken. Het is levensgevaarlijk!

Toiletvoorziening

Nabij het monument van de Breedstraat zijn er toiletvoorzieningen aanwezig. Maar in alle horecagelegenheden kunnen de mensen natuurlijk ook terecht.

Videoschermen

Langs de baan staan drie grote videoschermen opgesteld. Iedereen kan de gehele rit van voor naar achter volgen. Op de hoek Nieuwstraat/Gedempt Achterom staat er eentje. Tussen het Bagijnhof en de Breedstraat zijn de ritten goed te volgen. En ter hoogte van de Rabobank staat een videoscherm.

Een gokje wagen

Wie denkt: 'Ik wil wel een gokje wagen', kan voor meer informatie over de spelmogelijkheden van de Totalisator terecht op www.prinshendrik.net.

Daar is ook het volledige programma te vinden en naderhand de uitslagen en foto's van de draverij.