Rotary Radboud nodigt uit

MEDEMBLIK - "Een oude herenclub, waar je alleen op uitnodiging mag langskomen? Die tijd is voorbij", aldus Kim Timmer en Dominique Bouwmans van Rotary Radboud. Een mannenclub is deze Rotaryclub in Medemblik al ruim 25 jaar niet meer en woensdag 30 oktober is iedereen welkom op de eerste open avond.

Food, Fellowship and Fun

De vijf pijlers van Rotary zijn Community service, Vocational service, Fellowship, International en Youth. De club heeft die pijlers zelf vrij vertaald naar 'Food, Fellowship and Fun' dit jaar. Onder dit motto verbreden de leden hun eigen horizon met bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken of workshops en zetten zij zich in voor lokale, nationale en internationale goede doelen.

Helpen

"We willen de maatschappij een stukje verder helpen. Van de lokale voedselbank tot een landbouwschool in Afrika. We denken dat we de wereld samen een stukje gezonder, gezelliger en gelukkiger kunnen maken", zeggen de twee clubleden. Timmer heeft onlangs nog geholpen met de Unicef Run in het Streekbos in Bovenkarspel en Bouwmans komt net terug van een bezoek aan een project in Kenia.

Fexibele teams werkt voor Rotary Radboud

Rotary Radboud heeft aardig wat veranderingen doorgemaakt de afgelopen jaren, onder het voorzitterschap van Lex Salverda en Laura Oosterbaan. Dat startte alweer bijna twee jaar geleden met een naamswijziging, de eerste Rotaryclub in Nederland die dat ooit deed. De club werkt inmiddels niet meer in commissies, maar in flexibele teams, waarbij iedereen doet wat hij of zij leuk vindt, waar hij of zij goed in is of waar hij of zij van wil leren. Het is ook niet meer zo dat je elke week aanwezig moet zijn en altijd een taak hebt. Dat past gewoon niet meer voor iedereen.

Nieuwe tijd

"We merken dat de nieuwe tijd waarin we leven een nieuwe structuur van onze serviceclub vraagt", zegt Kim. "Zo zijn we bezig om te kijken of er interesse is in een duo-lidmaatschap, zodat je kunt afwisselen met je partner, collega of buurman. Ook het credo 'eens lid, altijd lid' is niet meer van deze tijd. Banen veranderen, levens veranderen en laten we eerlijk zijn, zelf wil je af en toe ook gewoon eens iets anders." "De pijlers van Rotary houden we natuurlijk nog steeds aan, maar dan in onze eigentijdse Hollandse jas", vult Dominique aan.

Belangstelling?

Inwoners van West-Friesland of omstreken die nieuwsgierig zijn geworden, kunnen woensdag 30 oktober langskomen tijdens de open avond. Om 19.00 uur gaan de deuren van Het Wapen van Medemblik aan de Oosterhaven 1 open. Het programma duurt tot 21.00 uur.

Prijsuitreiking Opperdoezer-ronde

"Deze avond laten we onder andere een casus van Rotary Doctors zien en hebben we een prijsuitreiking van onze Opperdoezerronde Win-actie. Natuurlijk onder het genot van iets lekkers en gezonds", vertelt Bouwmans. Aanmelden kan via Dominique: rotaryradboud@gmail.com. Meer informatie: www.rotaryradboud.nl.