Jente Vis in actie op het parcours.
Jente Vis in actie op het parcours. (Foto: J.T. Bruyn)

Veel succes MTB-jeugd West-Frisia

REGIO - Met veel trots kijken de jeugdtrainers van West-Frisia terug op de zondag 20 oktober, in het Dijkgatsbos, verreden tweede MTB-wedstrijd van het seizoen. In twee van de drie jeugdcategorieen belandde de winst bij een 'geelhemd'. Ook bij de junioren ging een West-Frisiaan als winnaar over de streep.

Jente Vis zorgde als vroeg op de dag voor succes voor de Enra-Mabo formatie. De jonge Hoornaar snelde naar winst in de klasse tot tien jaar. Achter hem completeerde Lucas Mercelina uit Wormer en Mees Oudhuis uit Alkmaar het podium. Door zijn winst nam Vis ook de leiding in het klassement over.

Klassement

In jeugdklasse twee ging de zege naar clubgenoot Max Preijer. Ook de Andijker belandde na twee wedstrijden aan de leiding in het vijf wedstrijden tellende klassement. Lisa Band uit Zuidoostbeemster en Schagenaar Gijs van Langen legde beslag op plaatsen twee en drie.

junioren

Bij de junioren was het wederom feest voor West-Frisia. Na een onvrijwillige val in de eerste wedstrijd, verraste Grootebroeker Jorn Bot de concurrentie met zijn overtuigende zege in het Dijkgatsbos.

Stein Rinkel uit Stompetoren en Noel Sterk uit Barsingerhorn mochten mee op het podium.

Ook in de Topklasse was het bijna raak voor West-Frisia. Veteraan Rorik schouten speelde tot in de slotmeters mee om de winst. De Hoogwouder moest in de sprint echter nipt Veldtemmer Kay Blokdijk voor laten gaan. Maarten Wijdenes uit Opperdoes legde beslag op plaats drie.

Voor meer informatie: Tino Haakman, tino@matong.nl of tel. 06-31644758.