Charon Uitvaartbegeleiding Hoorn verzorgt 8 december een samenzijn tijdens Wereldlichtjesdag.
Charon Uitvaartbegeleiding Hoorn verzorgt 8 december een samenzijn tijdens Wereldlichtjesdag. (Foto: aangeleverd)

Steek een kaarsje aan op Wereldlichtjesdag

HOORN - Op Wereldlichtjesdag steken mensen op de tweede zondag in december om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Je kind blijft immers jouw kind en is voor altijd in je hart en gedachten!

Charon Uitvaartbegeleiding Hoorn verzorgt samenzijn

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor alle mensen die een kind verloren hebben en dat zij beseffen dat ze niet alleen zijn. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, elk uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Op diverse locaties in Nederland worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Samenzijn

Wie een kind(je) heeft verloren, is zondag 8 december om 18.30 uur van harte welkom. Mensen van alle leeftijden; broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen, komen tezamen op de begraafplaats Zuiderveld, Zuiderveld in in Hoorn.

De aanwezigen steken kaarsen aan, luisteren naar mooie muziek en kunnen lichtjes op het water laten varen in een bootje. Koffie en thee wordt geschonken. De toegang is vrij. Opgeven mag, moet niet.

Naam noemen

Als je de naam van jouw kind(je) genoemd wilt horen, dan graag doorgeven aan Natalie via info@charonhoorn.nl of bel 06-45244451.