Afbeelding
(Foto: archief Rodi Media)

Veel te beleven tijdens Midzomerroute

ABBEKERK - De Midzomerroute wordt zaterdag 22 juni gehouden op Noordeinde, Dorpsstraat, Burg. Kromplein en Zuideinde. Bewoners en ondernemers in Abbekerk en Lambertschaag openen deze dag vanaf 10.00 uur hun huis, bedrijf, atelier, tuin of schuur om belangstellenden te laten kennismaken met hun onderneming en creativiteit.

Op diverse locaties kunnen bezoekers terecht voor kunst, brocante, kleding, fotografie, sieraden, bloemstukken en streekproducten. Proef, eet en ruik aan allerlei lekkers, ontmoet de kunstenaar in een atelier, schuif aan bij een workshop of doe mee aan een activiteit. Maar er is nog veel meer. Bezoek een theater, museum muziekhuisje of kerk.

In het theater van Ella Snoep wordt de voorstelling De prins van Mongoliƫ gespeeld voor kinderen vanaf 3 tot en met 9 jaar en alle liefhebbers. Prins Soj weet zeker dat de wereld plat is. Lariekoek, zegt zijn overgrootmoeder. Soj gelooft haar niet en gaat zelf op ontdekking. Benieuwd wat hij allemaal meemaakt? Kijk op www,ellasnoep.nl voor meer informatie.

In museum Het Regthuys worden onderrokken tentoon gesteld. De vrouwen in West-Friesland droegen in vroeger een groot aantal onderrokken. Soms wel vier over elkaar voor het gewenste resultaat op de heupen en achter sterk gerimpeld. Meer weten over de verloop van onderrokken. In het museum staat nog veel meer uitgestald en het Abbekerker Woif was opgesloten in de kerker.

Beide locaties zijn gevestigd aan de Dorpsstraat.

Kijk op Facebook voor meer informatie en de lijst met deelnemers: Midzomerroute in Abbekerk en Lambertschaag.

Prins Soj komt een papegaai tegen tijdens zijn reis.