Wat zijn de juiste locaties voor de twee Integraal Kind Centra in Hoogwoud en Opmeer/Spanbroek?
Wat zijn de juiste locaties voor de twee Integraal Kind Centra in Hoogwoud en Opmeer/Spanbroek? (Foto: Gemeente Opmeer)

Locatiekeuze voor Integraal Kind Centra

OPMEER - Iedereen is woensdag 3 juli welkom tijdens een gecombineerde commissievergadering van de commissies Samenlevingszaken, Ruimte en Bestuurlijke Zaken en Verantwoording. Dan wordt gesproken over het voorstel van het college Burgemeester & Wethouders over de locatiekeuze IKC Hoogwoud en Opmeer/Spanbroek.

De gemeenteraad van Opmeer wil ieders mening horen over de plannen en organiseert daarom voorafgaand aan de commissievergadering een hoorzitting. Inwoners hebben dan de kans om de aanwezige raads- en commissieleden te vertellen wat zij van de plannen vinden. Iedere inspreker krijgt daarvoor maximaal vijf minuten de tijd. Graag van tevoren tot uiterlijk woensdag 26 juni aanmelden via griffier@opmeer.nl.

Burgers kunnen vanaf de stukken raadplegen op www.opmeer.nl. De hoorzitting begint om 19.00 uur en aansluitend vindt de commissievergadering plaats. Beide bijeenkomsten worden gehouden in het gemeentehuis, aan de Klaproos in Opmeer.

IKC staat voor Integraal Kind Centrum, een samenwerking van organisaties die betrokken zijn bij het opgroeien, opvoeden en onderwijzen van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De huidige gebouwen van de vijf basisscholen in Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek zijn aan vervanging toe. De noodzaak voor nieuwbouw is een kans om op twee locaties een Integraal Kind Centrum (IKC) te maken, één in Hoogwoud en één in Opmeer/Spanbroek.