Wandelaars onderweg naar de Magnoliahoeve.
Wandelaars onderweg naar de Magnoliahoeve. (Foto: Jan Smit)

Zomeravondwandeling is hele belevenis

TWISK - De zomeravondwandeling, door het nostalgische West-Friese dorpje Twisk, wordt zaterdag 22 juni gehouden. De deuren van Theaterkerk Hemels, aan Dorpsweg 121, staan vanaf 19.00 uur wagenwijd open om alle wandelaars te ontvangen.

Deze wandeling wordt georganiseerd door de commissie Kap en Dek van het Westfries Genootschap en de gidsengroep Twisk van het Nut, in samenwerking met de vereniging In 't Pak.Het programma begint om 19.30 uur. Na een korte introductie nemen gidsen de groepen wandelaars mee en vertellen over de historie van het dorp. De prachtige boerderijen, huizen en andere gebouwen in het monumentale dorp vormen het decor voor deze route.

Dit jaar is er extra aandacht voor pracht en praal, ofwel uiterlijk vertoon.

Kostuums

Onderweg ontmoeten de wandelaars dames en heren in West-Fries kostuum. Jan Vrugt schreef speciaal voor deze avond het toneelstukje 'Lichting 69-(S)5'. Dit is op één van de locaties te zien.

De avond wordt om 22.00 uur afgesloten in de kerk met een hapje en een drankje en zang van Het Twisker Koor. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon, inclusief alle consumpties.

Binnenprogramma

Als het weer niet mee zit dan wordt er een aantrekkelijk binnenprogramma in de kerk gehouden.

In verband met de parkeerproblematiek worden bezoekers verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen of met meerdere personen in een auto.

Meer informatie over deze wandeling en andere activiteiten van het Westfries Genootschap is te vinden op www.westfriesgenootschap.nl en op Facebook.