Het was een gezellige middag tijdens de kick off van event/Medemblik
Het was een gezellige middag tijdens de kick off van event/Medemblik (Foto: aangeleverd)

EventMedemblik bundelt aanbod voor groepsuitjes

MEDEMBLIK - Het verbinden van zoveel mogelijk toeristische ondernemers en zo unieke groepsuitjes in en rond Medemblik organiseren, dát is wat Medemblikkers Gerda Kaarsmaker en Corona Rentenaar beogen. EventMedemblik doopten ze hun concept.

Economisch goed voor toeristisch Medemblik

De ondernemers uit het collectief verzorgen de activiteiten, waarbij het team van EventMedemblik faciliteert. Groepsarrangementen met net dat beetje extra. Extra's in de vorm van betrokkenheid, gastvrijheid en eigenheid. Twee zielen, één gedachte - of beter gezegd één droom-, zo ontsproot het concept zich ruim een jaar geleden. De twee ondernemers komen elkaar regelmatig tegen en sparren met elkaar over het belang van verbinden en de mogelijkheden die Medemblik biedt op het gebied van groepsarrangementen. In maart trekken ze de stoute schoenen aan. Gewapend met een partnershipovereenkomst gingen ze langs toeristische ondernemers en de reacties waren positief. Dat betekende een stapje verder. Een aanvraag indienen bij de SOM, een stimuleringsfonds voor ondernemers-collectieven. Aan alle voorwaarden is voldaan en de subsidie is toegekend.

Website

De website van EventMedemblik staat inmiddels online en de arrangementengids is naar de drukker. Belangstellenden kunnen alles lezen over het ruime aanbod bezienswaardigheden en activiteiten voor groepen in gemeente Medemblik. Ook is het mogelijk om naar eigen inzicht een groepsarrangement samen te stellen. Of een groep nu opzoek is naar een ultieme cultuurbeleving, een dag met teambuilding-activiteiten, een ludiek uitje met streekproducten en een kookworkshop. Corona en Gerda regelen dat.

Toeristische ondernemers bundelen krachten

Economisch belang

Dat het toerisme economisch van groot belang is voor Medemblik, daar zijn Gerda en Corona zich als geen ander van bewust. Beiden zijn ze lid van de Centrumgroep, een groep die zich inzet om het stadscentrum van Medemblik toekomst bestendig te maken. Ook komen de twee vriendinnen elkaar tegen bij de STEM, waar zij betrokken zijn bij de organisatie van diverse evenementen in de binnenstad. "Het is goed dat de gemeente Medemblik een toeristische marketing coördinator aanstelde en dat er een Toeristisch Platform is", zegt Gerda. "EventMedemblik vormt hier een prachtige aanvulling op. Toeristisch coördinator Maaike Steltenpool is erg blij met ons initiatief."

Kick off

EventMedemblik is klaar voor de start. De Kick off vond dinsdag 18 juni plaats. Wethouder Harry Nederpelt en toeristisch coördinator Maaike Steltepool kregen de eerste arrangementengids aangeboden van de nu ruim 25 aangesloten toeristische ondernemers.