Geranium 'Tess', bloeit hele zomer.
Geranium 'Tess', bloeit hele zomer. (Foto: Aangeleverd)

Geraniumweekend bij Jan Neelen

HEM - Jan Neelen is gespecialiseerd in bijzondere vaste planten, met als specialiteit vaste tuingeraniums. Neelen houdt zaterdag 29 en zondag 30 juni een geraniumweekend bij de kwekerij, Hemmerbuurt 106 in Hem, met diverse geraniums en leuke aanbiedingen voor de echte tuinliefhebber.

In het mooie dorpje Hem, gelegen aan de Koggenroute (ANWB), tussen Hoorn en Enkhuizen is de vaste planten kwekerij van Jan Neelen te vinden. Het gehele assortiment wordt biologisch gekweekt.

De zelfontworpen potgrond is ECO-erkend. Jan maakt geen gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest, de natuur gaat zijn gang, waardoor bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en meer te zien zijn. Enkel dus gezonde planten.

Bij Jan Neelen zijn ruim driehonderd verschillende geraniums in de verkoop. Van vaste planten zijn dat er ongeveer duizend. De kwekerij heeft een oppervlakte van 2.000 m². De Geraniums staan, met informatie en foto, op alfabet, op tafels. De overige planten staan achter links en rechts van het pad, links op alfabet in kisten, rechts in grotere containers.

Neelen is grote liefhebber van de Engelse cottage stijl, dat terug te zien is in het plantenassortiment. De tuin is vrij toegankelijk. Kom ook langs tijdens het geraniumweekend.