Wat is tijd?

Ik kom nog wel eens ergens. En het doet mij wel iets als ik goede raad kan geven. Ook al is het gezegde -bijna zo ongeveer vergeten-: goede raad is duur.

Mijn tijd is kosteloos, niet eindeloos. Gelijk het gezegde: God helpt diegene, welk zichzelf helpt. De tijd is 'tijdloos'. Hoezo? Kijk, voor een slak en één haas is het voor beiden gelijk Nieuwjaar, toch? Wat je met beiden ook kan doen, ze zijn allebei eetbaar. En uit principe eet ik beiden niet. Ik houd er niet van.

Maar om niet af te dwalen; ik word regelmatig gevraagd voor advies aangaande de computer of de televisie. Kijk, dan is tijd ook iets wat niet van belang is. Hoewel ik wel een eigen 'heilige' tijd heb. En dat is natuurlijk tijd voor mijzelf; voor een goed gebrouwen glas abdijbier met smaak en een goede afdronk. Welk deze vakmanschap van het abdijbier overgaat in de rust van: eigen haard is goud waard. Benen op tafel, genieten van de dag die ten einde loopt. Overgaand in de volgende dag, na een goede nachtrust.

Niets is zo veranderlijk als het weer, nietwaar? Noorderstof (een soort motregen) komt mooi weer op af. Overigens een aantoonbaar fenomeen in ons dagelijks leven in de natuur. De afgelopen week was het nogal een klaagzang van de wind, gierend om het huis. Goed weer om eens iemand te helpen. Ik werd net gebeld om te kijken naar een televisie, die niet goed is ingesteld. Gelukkig heb ik een beetje verstand van techniek en schiet ik graag te hulp. Een tevreden mens is tenslotte geen onruststoker.

peter.koomen300@gmail.com