Nationale Pannenkoekdag

REGIO - De dertiende editie van Nationale Pannenkoekdag brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. Maar liefst 1.490 scholen, waaronder de Gerardus Majellaschool in Onderdijk en Dr. A Kuyperschool in Andijk, organiseren het pannenkoekfeest. Ouderen zijn van harte welkom op de Dr. A Kuyperschool en de leerlingen brengt een deel van de gebakken pannenkoeken naar het verzorgingshuis in de buurt.

Pannenkoekendag in de regio

Bak een pannenkoek voor opa of oma

Opa's en oma's en ouderen uit de buurt, die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, worden 22 maart in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Elke school geeft een eigen invulling aan deze Nederlandse traditie.
Maar liefst één op de vier ouderen voelt zich eenzaam. "Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa's en oma's en ouderen graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting Met je hart die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Daarom heeft de Nationale Pannenkoekdag dit keer het thema Pannenkoeken bakken met je hart", aldus Elles van den Berg.

Enthousiast

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Met deze editie doen 250 scholen meer mee dan vorig jaar. Dat is een kwart meer dan in 2018.