Cor Piet Broer is het oudste lid van bridgeclub Andijk.
Cor Piet Broer is het oudste lid van bridgeclub Andijk. (Foto: aangeleverd)

Jubileum bridgeclub Andijk

ANDIJK - Aaf Beets uit Andijk (inmiddels overleden) nam tachtig jaar geleden op 22 jarige leeftijd het initiatief om een bridgeclub op te richten. Wat begon in haar eigen huiskamer met een groep van zestien personen groeide in de loop der jaren uit tot een heuse club.

Voor de wekelijkse bridgedrives werd in 1951 een zaal afgehuurd in dorpshuis Cultura en vanaf die tijd heette de club officieel Bridgeclub Cultura. Het duurde tot 8 juli 1977 voordat er officiële statuten werden opgesteld en de vereniging zich als Bridgeclub Cultura liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. De vereniging verliet 21 september 1989 Cultura en de naam werd gewijzigd in Bridgeclub Andijk. Wekelijks kaaten de leden op donderdagavond in dorpshuis Sarto in drie lijnen. De club telt ongeveer honderd leden die voornamelijk uit Andijk en Wervershoof komen, maar ook uit de omliggende dorpen.

Mevrouw Beets is 25 jaar penningmeester geweest van de club en is in 1991 hiervoor gehuldigd als erelid. Het oudste lid van de club, de heer Cor Piet Broer, is inmiddels 83 jaar en al ruim zestig jaar lid. Eind jaren '60 begon ook Bep Vriend bij de bridgeclub. Haar bridgecarrière ging al snel in stijgende lijn en in 1974 speelde zij haar eerste internationale toernooi en won daar brons. In de jaren daarna heeft zij nog veel titels behaald zowel op EK als WK-niveau. Ook zij kreeg een uitnodiging voor de feestdag. Zij wil graag komen, mits haar gezondheid dit toe laat.

Het jubileumfeest wordt 11 mei gehouden van 14.00 uur tot 21.00 uur in dorpshuis Sarto aan de Middenweg. Deze dag wordt een taartenbakwedstrijd gehouden: Heel Bridgeclub Andijk bakt. Na de jurering, bridgen de deelnemers tot ongeveer 18.00 uur, waarna er een warm- en koud buffet klaarstaat voor alle leden. De feestcommissie hoopt er samen met alle leden een mooie gedenkwaardige dag van te maken.