Mama mooi maken voor Moederdag.
Mama mooi maken voor Moederdag. (Foto: Shutterstock)

Verras mama op deze speciale dag

ERGIO - Moederdag valt altijd op de tweede zondag in mei. Deze dag is vooral leuk voor kleine kinderen die een zelfgemaakt cadeautje geven aan mama. Vaak zelfs met een uit het hoofd geleerd versje.

Maar wie volwassen is, kan ook extra aan moeder denken en als verrassing iets leuks te doen. Alle moeders vinden dat leuk, ook als zeggen dat het niet hoeft. De verrassing is dan trouwens veel groter.

Hoe Moederdag gevierd wordt, mag iedereen zelf invullen. Geef haar een ontbijtje op bed of een cadeautje. Of neem samen met vader voor één dag alle huishoudelijke taken van haar over. Of denk aan een mooi boek, haar favoriete muziek of een zelfgemaakte ketting. Lekkere luchtjes of een mooi boeket bloemen doen het ook altijd goed. Wat te denken van een mooie foto van de (klein)kinderen op canvas? Of ga samen op stap. Lekker de natuur in, uitwaaien op het strand of naar een attractiepark. Neem haar mee uit eten of kook zelf een driegangenmenu voor haar. Of het cadeau groot, zelfgemaakt of klein is, mama is waarschijnlijk met alles blij. Een kaart met een lief gedichtje of een tekening.

Wat kinderen ook geven, dat is niet waar het deze dag om draait. Het gaat er vooral om, dat een kind een moeder laat zien hoeveel zij voor hem of haar betekent. Vergeet ook oma en schoonmoeder niet!