Struinen langs de vele koopjes tijdens lappendag Medemblik.
Struinen langs de vele koopjes tijdens lappendag Medemblik. (Foto: archief Rodi Media)

Lappendag, kermis en veel gezelligheid in Medemblik

MEDEMBLIK – Op de laatste dag van de Medemblikker kermis, maandag 5 augustus, wordt traditioneel de lappendag gehouden. Honderden kramen staan opgesteld in de binnenstad en vele marktkooplieden prijzen hun waar aan. In het centrum van de havenstad heerst gezelligheid, de terrassen zijn vol, live muziek op diverse locaties in de stad, maar bovenal: shoppen, shoppen en nog eens shoppen.

Lappendag is één van dé dagen in Medemblik. Vertier, kermis, koopjes en levende muziek. Alles gegoten in een fantastische dag voor jong en oud. Veel oud Medemblikkers komen naar de Radboudveste om oude buren of vrienden op te zoeken of om nieuwe te maken. Verwaterde banden worden weer aangehaald. Moeders en dochters jagen op koopjes op de lappenmarkt. Daar staan kramen met fruit, groente, stoffen, trendy kleding, schoenen, huis- en tuindecoraties, tassen, cosmetica en de laatste snufjes op huishoudelijk en modegebied.

De kraampjes staan van het Bagijnhof, Ridderstraat naar de Westerhaven en de lappenmarkt duurt van 09.00 tot 17.00 uur. Kom gezellig langs met moeders, vriendinnen óf gewoon het hele gezin.

In Medemblik is 5 augustus heel veel te beleven!