Bij Culinair aan de kade eten gasten diverse lekkere gerechten.
Bij Culinair aan de kade eten gasten diverse lekkere gerechten. (Foto: Shutterstock)

Culinair aan de kade in Medemblik

MEDEMBLIK - Een vast onderdeel van De Westfriese Waterweken editie Medemblik is al jaren Culinair aan de kade. Dit keer gehouden op 9 augustus vanaf 17.00 uur.

Deze editie is er één met een nieuwe uitdagingen; andere indeling van de Oosterhavenkade, aantal nieuwe bedrijven, mooie muziek tijdens het diner, maar met bal na onder de opzwepende muzikale leiding van Paradise.

Deelnemers

De vaste kern van bedrijven zijn: Costas, Meijer's 2.0 en Het Wapen van Medemblik. Nieuwe bedrijven zijn Oost (voorheen De Twee Schouwtjes), Saalig uit Wognum en de Westfriese Tafel.

Om deel te nemen aan Culinair aan de Kade koopt men een kaart bij één van de deelnemende bedrijven. Gasten nemen plaats aan de statafels of op de banken met tafels. Met deze kaart gaat men bij de keukens langs die op de Oosterhaven staan, daar krijgt de deelnemer een gerecht mee. Elk bedrijf serveert één gerecht, het menu is bekend op de avond, dus geen verrassingen. Als u zes gerechten gegeten heeft, is het tijd voor het dessert. Bij één van de keukens kan een gast een dessert krijgen bij inlevering van de kaart.

De kaartverkoop is inmiddels van start en zijn bij de bedrijven verkrijgbaar voor 31,50 euro. Vragen of dieetwensen, bel Costas: 0227-548017.

Voetjes van de vloer

De Oosterhavenkade is vanaf 17.00 uur geopend, de muziek draait en de bar is paraat. Rond 18.00 uur gaan de keukens open deze serveren tot ongeveer 21.30 uur de gerechten en daarna gaat de muziek harder en gaan de voetjes van de vloer.

Ook is na 21.30 uur de haven toegankelijk voor iedereen die nog even wil genieten van de klanken van de beroemde band Paradise.