Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Parkeren Overtoom

Het handhaven van een BOA is: controle op de naleving van wet- en regelgeving. Indien hier geen rekening mee wordt gehouden bestaat de kans dat de regels van bijvoorbeeld verkeersborden, zoals op de Westerdijk waar een bord staat verboden te fietsen, genegeerd worden. BOA, ga eens handhaven op de Westerdijk, waar brommers en fietsers frank en vrij rijden en deze bekeuren. Maar dan zie je de BOA's niet!

Iemand op de foto zetten waar geparkeerd mag worden, namelijk op het 'Rode Plein' aan de Overtoom, is zonder kennis van zaken gedaan.

Onder de bevolking gaat het verhaal dat deze BOA's een willekeur toepassen in het geven van een bekeuring, is nogal wat! Of erger om 06.10 uur iemand bekeuren die in hun ogen verkeerd staat geparkeerd! Voor handhaving is vereist dat de regels duidelijk zijn en dat een bewoner en buitenstaander weet wat er op een verkeersbord staat en daar naar kan handelen. Door realisatie van het parkeerterrein naast het gemeentehuis, de uitbreiding van het parkeerterrein achter de dijk tot parkeerplaatsen en parkeermogelijkheden aan de Overtoom op het daar gelegen 'Rode Plein' te parkeren is deze extra parkeerdruk wat verminderd. Ik mag gelijk, net als ieder ander, op het 'Rode Plein' parkeren. Zonder een bekeuring te krijgen! En gelukkig is alles ingetrokken.

peter.koomen300@gmail.com