Elzenhagen.
Elzenhagen. (Foto: gemeente Amsterdam)

Omleiding door werkzaamheden aan Elzenhagensingel

NOORD - Een deel van de Elzenhagensingel wordt van maandag 18 februari tot en met vrijdag 29 maart afgesloten. Tijdens deze afsluiting geldt een omleidingsroute voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. De omleidingsroute wordt met borden in het gebied aangegeven.

Werkzaamheden duren tot en met vrijdag 29 maart

De afsluiting van de Elzenhagensingel is nodig voor het aanleggen van de kabels en leidingen van woningbouwproject Noorderkwartier. Er worden vier zinkers (buizen) ondergronds aangebracht voor de doorvoer van diverse kabels en leidingen zoals, warmteleidingen, waterleidingen en elektrakabels.

Om deze zinkers aan te kunnen brengen worden er vooraf damwandplanken geplaatst. Hierdoor wordt de Elzenhagensingel (rijbaan, fietspad, voetpad en bermen) gekruist door een open ontgraving. Nadat de zinkers zijn aangebracht in de sloot worden er kabels en leidingen aangelegd naar het bouwterrein van Noorderkwartier.

Planning

Om de veiligheid en voldoende werkruimte te garanderen wordt de Elzenhagensingel bij het werkterrein voor een periode van circa zes weken afgesloten.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Door slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen. Bouwer BAM Wonen zal gedurende de afsluiting gebruikmaken van de meer zuidelijk gelegen bouwontsluiting, nabij de IJdoornlaan.

Voor vragen over de werkzaamheden aan de Elzenhagensingel kan men contact opnemen met toezichthouder van de gemeente: Ali Kaya via 14 020 of ali.kaya2@amsterdam.nl.

Overzicht werkterrein.