Ook landelijk Noord krijgt glasvezel

NOORD - De inwoners van Landelijk Amsterdam-Noord kunnen zich sinds 21 januari aanmelden voor de aanleg van glasvezel. Nu, na vier weken, is de benodigde 40 procent deelname gehaald en gaat er nog dit jaar al gestart met de aanleg!

De Werkgroep Internet van de Centrale Dorpenraad is sinds juni 2017 actief met als doel om het internet in het hele landelijke gebied van Amsterdam-Noord te verbeteren. Afgelopen najaar heeft de Werkgroep met het bedrijf GlasDraad de afspraak gemaakt dat bij een minimale deelname van 40% van de aansluitingen in het gebied GlasDraad een glasvezelnetwerk gaat aanleggen. Met het behalen van deze minimale deelname is dit doel bereikt, Landelijk Noord krijgt glasvezel!

Veel bewoners van Landelijk Amsterdam-Noord ondervinden problemen met hun internetontvangst, het is traag en storingsgevoelig. Vooral in de buitengebieden is dit probleem groot en de huidige leveranciers en technieken bieden daar geen uitkomst.

De afgelopen periode is er hard gewerkt om al de bewoners van de dorpskernen van Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp én de bewoners van het buitengebied te informeren en enthousiast te maken voor glasvezel. Dat dit is gelukt blijkt wel uit de vele aanmeldingen. Deze bewoners hebben allemaal al gekozen voor supersnel, stabiel en toekomstbestendig internet.

Ook de komende tijd wordt er door de werkgroep en zijn ambassadeurs nog volop actie gevoerd want aanmelden kan nog tot 18 maart. Aanmelden en informatie via https://www.landelijkamsterdamnoord.nl.