Burgemeester Astrid Nienhuis van de gemeente Heemstede (links met grijze jas) en een ambtenaar interviewen twee inwoners in de Raadhuisstraat.
Burgemeester Astrid Nienhuis van de gemeente Heemstede (links met grijze jas) en een ambtenaar interviewen twee inwoners in de Raadhuisstraat. (Foto:Harry van Hoorn)

De gemeente wordt straatwijs

HEEMSTEDE/BLOEMENDAAL - Sta niet raar te kijken als er plots iemand van het Heemsteedse en of Bloemendaalse bestuur vragen gaat stellen over de Heemsteedse en Bloemendaalse leefomgeving. Tot 25 februari houden ambtenaren en bestuurders van de gemeente namelijk straatinterviews. Inwoners en ondernemers kunnen hen tegenkomen op verschillende plekken in de gemeente.

In gesprekjes van ongeveer 10 minuten stellen zij vragen die gaan over wat inwoners en ondernemers belangrijk vinden in hun leefomgeving en hoe ze betrokken willen zijn bij beslissingen daarover. Er worden vragen gesteld over participatie, betrokkenheid bij onderwerpen en hoe ziet u de toekomst. Wat moet er in de komende twintig jaar veranderen en waar moet de gemeente waarde aan hechten als het gaat om cultureel erfgoed.

Het verslag van de interviewresultaten vormt 1 van de bouwstenen voor respectievelijk de nieuwe omgevingsvisie en voor nieuw participatiebeleid. Beide interviews komen in april op de website.