Zij-instromer Sean vd Stel
Zij-instromer Sean vd Stel (Foto:Goedheer)

Van New York naar Zorgcentrum Heemswijk

HAARLEM - "Jazeker, ik heb veel vrouwelijke collega's, en ik leer ontzettend veel van hen." Sinds augustus 2018 volgt Sean van der Stel (25 jaar) uit Uitgeest de opleiding verpleegkunde (mbo-4) aan het Nova College in Haarlem en werkt hij bij zorgcentrum Heemswijk in Heemskerk. Na enkele jaren gewoond en gewerkt te hebben in New York - hij deed daar onder meer de opleiding assistent verpleegkunde - besloot hij bij thuiskomst definitief het roer om te gooien.

"Ik deed eerst de opleiding ondernemersmanager, dit was niks voor mij. Door mijn ervaringen in New York leek het mij heel leuk om in de zorg te gaan werken. Mijn moeder hoorde van de mogelijkheid om in de ouderenzorg te werken en direct vanuit een betaalde baan een opleiding te gaan volgen. Ik heb al vanuit de VS gesolliciteerd en kon na thuiskomst direct op gesprek en werk nu met veel plezier bij ViVa! Zorggroep."

Geduld hebben

"Ik vind het ontzettend dankbaar werk. Eerst wilde ik in een ziekenhuis werken, maar ik vind werken met ouderen fantastisch. Je moet natuurlijk geduld hebben, maar geen dag is hetzelfde. Als mensen overlijden is het natuurlijk wel moeilijk, maar het is ook mooi om iemand te begeleiden in zijn laatste levensfase. Vrienden verbazen zich weleens over mijn keuze, maar ik zeg: doen!"

Kom langs

Wil jij kijken of werken in zorg of welzijn ook iets voor jou is?

Bezoek donderdag 14 maart van 16.00 – 20.30 uur de ZORG.IK? Carrièrebeurs in de provincie Noord-Holland hal in Haarlem. Kijk op zorgikbeurs.nl.