Jaap Lampe verlaat Stadsschouwburg Philharmonie Haarlem

HAARLEM - Jaap Lampe stopt per 1 november dit jaar als algemeen directeur van Stichting Stadsschouwburg Philharmonie Haarlem. "Na meer dan 15 jaar is het tijd voor nieuwe impulsen" aldus Lampe. "Ik stop niet met werken, maar hoop de komende jaren met mijn ervaring in de theatersector nog een paar mooie culturele klussen te klaren."

"Tijd voor nieuwe impulsen"

"Het is een grote eer in Haarlem in deze prachtfunctie gewerkt te hebben en samen met een groep zeer betrokken mensen een bijdrage geleverd te hebben aan het bloeiende culturele leven in Haarlem." aldus Lampe.

Traditie

"We hebben met elkaar de afgelopen jaren veel werk verzet. Met steun van de gemeente hebben we twee historische podia schitterend gerenoveerd en na een lange sluiting weer een plek gegeven in het theaterlandschap.

De organisatie heeft een toekomstbestendige basis gekregen met onder andere een evenwichtige programmering, een zeer actieve afdeling Sales Evenementen en een vooruitstrevend fondsenwervingsprogramma. We hebben een heerlijke traditie rond de familie kerstvoorstelling Scrooge opgezet en, last but not least, we zitten in de laatste maanden van een feestelijk jubileumseizoen rond de 100-jarige Stadsschouwburg. Een mooi moment om het stokje over te dragen."

Frisse opvolger

Ik heb er zelf voor gekozen om na zoveel jaar mijn blik te verruimen en nieuwe terreinen te verkennen. In het voorjaar van 2020 starten de voorbereidingen voor het Kunstenplan 2021 – 2024 en dat laat ik graag over aan een frisse opvolger samen met zakelijk directeur Yvonne van Popta, die garant staat voor de continuïteit in het beleid.

Ik ga lekker bewegen. Vanaf 1 januari 2020 ben ik inzetbaar voor nieuwe culturele uitdagingen elders."

Mooie carrierestap

Peter van Barneveld, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Na 15 succesvolle jaren als algemeen directeur van de Stichting Stadsschouwburg Philharmonie Haarlem, culminerend in een prachtig jubileumjaar, heeft Jaap Lampe aangegeven dat hij zijn carrière gaat voortzetten buiten onze organisatie. Hoewel met pijn in het hart, begrijpt de Raad van Toezicht deze carrièrestap van Jaap. Wij zijn Jaap heel veel dank verschuldigd voor alles wat hij niet alleen voor de Stadsschouwburg Philharmonie, maar voor heel cultureel Haarlem heeft gedaan."