Van uitstel komt…..

Er komt iemand aan de deur, hij belt gelukkig niet aan. Het is de postbode. Zal ik kijken wat er op de mat ligt of komt dat later wel als ik er de tijd voor heb? Ik moet zo wel de deur uit. Er ligt een envelop. Daar heb ik nu echt geen tijd voor. Ik leg het wel in de la. Bij de rest waar ik nog even naar moet kijken… als ik er de tijd voor heb.

Het is vandaag de 17de, de 27ste krijg ik pas weer geld. Hoe moet ik deze 10 dagen nog rondkomen? Mijn geld voor deze maand is op. Als ik nou een van de reeds betaalde rekeningen laat terugstorten. Dan kan ik in ieder geval de komende dagen vooruit en zodra mijn geld de 27ste binnenkomt betaal ik gelijk die rekening die ik heb laten terug storten.

Een hele tijd zonder werk. Gelukkig alles geregeld met de zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Ondertussen werk blijven zoeken en gevonden. Zo fijn, alles ging financieel weer een stuk beter. Totdat er een brief binnen kwam van de Belastingdienst. U heeft over het voorgaande jaar teveel toeslag ontvangen. U moet terugbetalen. Hoe dan?

Schulden of betalingsachterstanden staan niet op zich zelf. Vaak is er bij een huurachterstand ook een schuld bij elektra, water, zorgverzekering en telefoon. Vaak probeert men te compenseren door de ene rekening wel te betalen en de ander nog even te laten liggen. Er is geen buffer, er zijn zoveel betalingsregelingen getroffen dat er geen geld meer over blijft om van te leven. Op een gegeven moment stroomt de emmer over en is men het overzicht kwijt en ziet men geen uitweg meer.

Een SchuldHulpMaatje of MoneyFit maatje kan helpen. Samen aan de slag: overzicht creëren, wat ligt er allemaal en hoe kunnen we ervoor zorgen dat jij weer financieel gezond wordt!

Corry Villari,

Coördinator SchuldHulpMaatje/MoneyFit