Mercedes G 350 d
Mercedes G 350 d (Foto: DaimlerAG / Konstantin Tschovikov)

Instapmodel zonder compromis

REGIO - Krachtig, comfortabel, soeverein: sinds juni veroveren overal in de wereld de eerste exemplaren van de nieuwe G-Klasse de offroadpistes. De terreinwagen overtuigt met zijn prestaties, veiligheid, moderne assistentiesystemen en uitstekende rijeigenschappen.

En nu wordt het motorenaanbod uitgebreid met een efficiënte dieselmotor. De nieuwe G 350 d (gecombineerd brandstofverbruik: 9,8-9,6 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 259-252 g/km) levert een hoger vermogen dan ooit. De G 350 d, heeft een consumentenadviesprijs van € 174.829 inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken. De eerste leveringen worden in de loop van het voorjaar verwacht.

De nieuwe dieselmotor OM 656 creëert ook in de G-Klasse nieuwe maatstaven met betrekking tot performance – zowel op de weg als in het terrein. "Doelstelling was om het vermogen te verhogen en tegelijkertijd het verbruik en het geluid te reduceren", onderstreept Ola Källenius, binnen de Raad van Bestuur van Daimler AG verantwoordelijk voor Group Research & Mercedes-Benz Cars Development.

Tot de kenmerken van deze motor behoren getrapte verbrandingskommen, een tweetraps uitlaatgasturbo en variabele kleptiming CAMTRONIC. Daardoor warmt de uitlaat op zonder het brandstofverbruik te verhogen. Ook de doorontwikkelde NANOSLIDE®-cilinderwandcoating vermindert de wrijvingsverliezen tussen de zuigers en de cilinderwanden, waardoor het brandstofverbruik verder kan worden verlaagd.

Mercedes G 350 d
Mercedes G 350 d