De medewerkers van de peuteracademie zijn eerst zelf gestart met een cursus kinderyoga.
De medewerkers van de peuteracademie zijn eerst zelf gestart met een cursus kinderyoga. Foto: Aangeleverd

Kinderopvang Langedijk laat peuters bewegen

LANGEDIJK - Als voorbereiding op de basisschool kunnen peuters naar de peuteropvang gaan. Lekker spelen, je ontwikkelen en wennen aan omgang met andere kinderen in de groep.

Naast de reguliere peuteropvang biedt Kinderopvang Langedijk ook de peuteracademie. Daar krijgen de kinderen nog wat extra activiteiten aangeboden, zoals yoga en lekker vrij bewegen. Om deze lessen goed voor te bereiden en uit te voeren, zijn de medewerkers van de peuteracademie op 13 februari gestart met een cursus kinderyoga.

In de cursus leren de medewerkers warming up, speltechnieken, ademtechnieken, yoga massage, houdingen, visualisatie en ontspanningstechnieken. Door de speelse vorm wordt het kind zich bewust van zijn of haar lichaam en leert ontspannen. De bedoeling is dat kinderen meer zelfvertrouwen en een positiever gevoel over hun lichaam krijgen. Daarnaast geeft het veel rust voor een kind, wat helpt in de overprikkeling van allerlei invloeden van buitenaf en ook voor kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen, een druk karakter of terughoudend zijn.

De cursus wordt gegeven door Het Yoga Eiland in OBS De Wijde Veert. Daar zijn ze vorig jaar gestart met een yogaruimte, waar de kinderen op school wekelijks een yogales krijgen. Het is mooi dat de peuteracademie nu ook gebruik van deze ruimte mag en gaat maken.