Lekker racletten bij Molengroet.
Lekker racletten bij Molengroet. Foto: lekkertafelen.nl

Après ski-avond bij Gasterij Molengroet

NOORD-SCHARWOUDE - Snuif de après-ski sfeer op dichtbij huis dit jaar. Zaterdag 23 februari vanaf 18.00 uur kunnen liefhebbers bij Gasterij Molengroet genieten van een raclettebuffet onder het genot van de typische après-ski deuntjes.

Gasterij Molengroet vormt sfeervol decor

Raclette is een gerecht uit de Zwitserse bergen van gesmolten kaas met gepofte aardappelen, tafelzuur en Zwitserse vleeswaren. Het gerecht ontstond waarschijnlijk bij de Zwitserse boeren die in de zomer met hun koeien de bergweide opgingen en daar ook bleven slapen. 's Avonds bij het kampvuur zetten ze hun meegenomen kaas tegen het vuur aan waardoor het gedeelte dat het dichtst bij het vuur lag smolt. Dat schraapten ze er dan van af en dat aten ze met de meegenomen aardappelen.

Speciale skipassen verkrijgbaar

De après-ski avond vindt 23 februari plaats. De kosten voor het raclettebuffet zijn € 15,- per persoon, kinderen onder de 12 jaar € 9,50 per kind. Er zijn speciale 'skipassen' (€ 25,- per stuk) te verkrijgen met een tegoed van vijf consumpties en toegang tot het raclettebuffet. Reserveren voor het buffet is nodig via 0226-390555. De Dresscode is uiteraard wintersport.