Eén van de tanks die in de voorjaarsvakantie te zien is in het Tranpsortmuseum. (Foto: PR)
Eén van de tanks die in de voorjaarsvakantie te zien is in het Tranpsortmuseum. (Foto: PR)

Volop tanks in Transport Museum

NIEUW-VENNEP - In het Nederlands Transport Museum aan de Lucas Bolsstraat zijn deze voorjaarsvakantie tanks te zien.

Op dit moment zijn er vijf 'rupsvoertuigen' in het museum; de oudste twee zijn een halftrack en een high speed tractor, beide uit de Tweede Wereldoorlog, die zeldzaam beginnen te worden. Daarnaast zijn er drie tanks die verschillende rollen hebben gehad. Er is een AMX-bergingstank, die gebruikt werd om andere voertuigen weg te slepen, een AMX-ambulance-tank en een enorme M578 bergingstank van het Nederlandse leger uit de Koude Oorlog.

Drie tanks staan in het museum, twee tanks kunnen bezichtigd worden tijdens een rondleiding achter-de-schermen die in de voorjaarsvakantie elke dag om 14.00 uur start.

Mobiele Artillerie

De tanks zijn in onderhoud bij Stichting Mobiele Artillerie, een stichting die zich tot doel heeft gesteld om militair erfgoed te behouden, te restaureren en te opereren. In het museum in Nieuw-Vennep voert men het groot-onderhoud uit aan militaire voertuigen die vervolgens gedemonstreerd worden in een grote zandbak bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Het Nederlands Transport Museum is in de voorjaarsvakantie elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Naast het bezoek is om 15.00 uur een rondrit met een historische bus te maken.

www.nederlands transportmuseum.nl