Het Arcadië Trio brengt een romantisch concert.
Het Arcadië Trio brengt een romantisch concert. (Foto: PR)

Arcadië Trio bij Cruquiusconcerten

CRUQUIUS - Het Arcadië Trio (klarinet – cello – piano) verzorgt zaterdag 23 februari een concert bij de CruquiusConcerten. Een prachtig romantisch concert met de mooie bezetting van klarinet, cello en piano.

Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajcevic en Zemlinsky. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje waar zij concerten gaven in Madrid en Léon.

De musici

Steven Geraads studeerde klarinet aan het Utrechts Conservatorium bij Celeste Zewald en Hein Wiedijk. Hij zette zijn klarinetstudie voort bij Vicent Alberola in Madrid. De afgelopen jaren remplaceerde Geraards regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, onder leiding van dirigenten als Mariss Jansons, Daniele Gatti en Eliahu Inbal.

De Franse cellist Timothée Busch behaalde in 2009 zijn Master of Music, behorende tot de klas van Timora Rosler en Ran Varon op het Utrechts Conservatorium. Hij gaf concerten in Frankrijk, Duitsland, België en Nederland met het Arcadië trio, het Rietveld kwartet, het Duo Ponticello en het Busan Ensemble.

Henriëtte Wirth studeerde piano aan het Conservatorium van Utrecht bij Klára Würtz en Paolo Giacometti, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Herman Stinders. Hiernaast is zij organist van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17ste-eeuwse muziek. Tevens zingt zij renaissance polyfonie en speelt zij barokharp. Sinds 2007 is Henriëtte als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht.

Het programma

Zij spelen zaterdag 23 februari om 20:15 uur in Cruquius Museum:
- Van Beethoven – Trio in Es op. 38
- Tacjevic – 7 Balkan dansen
- Brahms – Klarinettrio in a, opus 114

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.CruquiusConcerten.nl of via de kassa van schouwburg De Meerse, 023-5563700. Toegang is 23 euro (inclusief pauzeconsumptie).