VVC en VVA / Spartaan maken er een aantrekkelijk duel van.
VVC en VVA / Spartaan maken er een aantrekkelijk duel van. (Foto: Rowin van Diest)

FC VVC ondanks verlies niet ontevreden

NIEUW-VENNEP - FC VVC verloor in de derde klasse met 1-2 van VVA / Spartaan. Het werd een uitermate spannend duel met goed spel aan beide kanten. VVC wist echter minder doeltreffend met de kansen om te gaan dan de Mokumse tegenstander.

Eerder had VVC de uitwedstrijd tegen de fusieclub met 3-4 gewonnen. In de allerlaatste minuut werd toen nog de zege gepakt.

Het was deze zonnige zaterdag druk langs de kant en dat maakte de sfeer extra goed. Bij de thuisploeg ontbraken een aantal vaste krachten wegens ziekte en blessures. Zo was de spelbepalende Stef Robberts afgelopen week geblesseerd geraakt. VVA / Spartaan had dit soort problemen niet en kon in volle oorlogssterkte aantreden. Beide teams begonnen sterk en aan beide kanten kwamen er al snel kansen. Na een goede voorzet van Patrick Duarte kreeg Kevin van Vilsteren na een kwartier de eerste kans voor VVC. Daarna bleven de teams even sterk en waren er in de eerste helft weinig kansen. Op slag van rust kreeg VVA een vrije trap. De bal werd goed voorgegeven en met een kopbal werd doelman Thierry Wesseling verslagen.

Nog niet beslist

In de kleedkamer zal trainer Rick van IJzendoorn zijn manschappen er ongetwijfeld op gewezen hebben dat het duel nog lang niet was beslist. In het tweede bedrijf werkte VVC hard om terug te komen. Van Vilsteren was dichtbij een treffer, maar had de pech dat zijn inzet tegen een eigen speler aankwam. En ook Ruben Guda maakte het de verdedigers van VVA moeilijk. Na 67 minuten spelen wist VVA via een zeer goede counter op 0-2 te komen. VVC gaf de moed niet op, maar kreeg wel te maken met een tegenstander die achterin amper meer kansen weggaf. Vlak voor tijd kon Duarte na een goed opgezette aanval de aansluitingstreffer scoren. Het lukte daarna niet meer om VVA nog meer onder druk te zetten.

Ondanks het verlies ging VVC met een redelijk gevoel naar de kleedkamer. In deze vorm moet het mogelijk zijn om de komende periode goede resultaten te behalen. Volgende week wacht het inhaalduel tegen IJmuiden.