Moeizame overwinning KIOS op hekkensluiter

DEN HAAG / NIEUW-VENNEP - De korfballers van KIOS hadden zaterdag 16 februari verrassend veel moeite met de ploeg die onderaan staat.

Direct na het beginsignaal was duidelijk dat de ploeg uit Den Haag voor de punten ging en opende de score. Na een snelle gelijkmaker door Ilse Landman werd zichtbaar dat het tweede aanvalsvak meer moeite had met scoren. Dankzij goed verdedigend werk kon KIOS op een 1-3 voorsprong komen. Deze voorsprong duurde niet lang, want binnen 2 minuten wist GKV de achterstand om te zetten naar een voorsprong. Het eerste aanvalsvak van GKV speelde sterk de heren uit, terwijl hun tweede aanvalsvak volledig over de dames verliep. Na ruim een kwartier was het dan ook 8-4 voor GKV. Voor rust kon KIOS de achterstand verkleinen tot 9-7, met name door treffers van Rick Blom.

Nadat direct na rust KIOS gelijk maakte, liep GKV uit naar 11-9. Het signaal voor coach Mark Krook om aanpassingen door te voeren. Bart Rozendaal kwam naast de sterk spelende Jeroen Vos te staan en Rick Blom ging naar het tweede aanvalsvak. Verdedigend kwam Shelley Kool in het veld om samen met Anouk Harting het aanvallende damesduo van GKV uit te schakelen. Een prima keuze, want al binnen 7 minuten bracht Kool met een afstandstreffer achter de korf KIOS op 12-13. Hoewel KIOS uitliep naar 12-16 wilde GKV niet opgeven en kwam terug tot 15-17. Dankzij twee treffers van Jeroen Vos kwam KIOS niet meer in gevaar.

Concurrent Refleks verloor bij Atlantis, waardoor KIOS de koppositie versterkte.

Doelpunten: Ilse Landman 2x, Bo van Tol 1x, Rico Landman 6x, Rick Blom 4x, Bart Rozendaal 2x, Jeroen Vos 3x en Shelly Kool 1x.