Start boring Zijkanaal F

HALFWEG - Aannemer BAM begint, in opdracht van drinkwaterbedrijf PWN en de nutsbedrijven in Halfweg, met de gestuurde boring van het terrein van Sugar City naar de overkant van Zijkanaal F. Doel is alle kabels en leidingen aan de kant te krijgen voor de nieuwe brug, in één buis diep onder de waterbodem.

BAM boort eerst een gat en trekt daar de aan elkaar gelaste buizen doorheen. Nu lopen de leidingen van water, gas, elektra en telecommunicatie los van elkaar. Ook de oude sluisjes worden vrijgemaakt van kabels en leidingen. De werkzaamheden worden gelijk benut om de capaciteit van de netwerken te vergroten. De werkzaamheden geven enige hinder voor de direct omwonenden langs de Haarlemmermeerstraat. Bewoners ontvangen hierover een brief. Als de boring klaar is en de nieuwe aansluitingen zijn gemaakt, start in april de sloop van de Boezembruggen.

Woensdag 13 maart is er een informatiemarkt over alle projecten in Halfweg en Zwanenburg in dorpshuis De Olm in Zwanenburg van 19.00 tot 21.00 uur. Het project De Nieuwe N200 is ook aanwezig met de planning en het definitieve ontwerp van de Bozembruggen.
(www.denieuweN200.nl)