Tim de Vries.
Tim de Vries. (Foto: Aangeleverd )

Virtuoos vioolconcert Tim de Vries

BROEK IN WATERLAND - Tim de Vries speelt 10 maart het concert voor viool van Edouardo Lalo bekend als Symfonie Espagnole. Aanvang: 15.00 uur. Hij wordt begeleid door het Amstelveens Symfonieorkest dat sinds 1976 bestaat uit 35 enthousiaste leden; gevorderde amateurmusici die samen met professionals spelen. Dirigent is Rutger van Leyden.

Edouardo Lalo, schreef in 1878 zijn Symfonie Espagnole voor de Spaanse violist Pablo Sarasate in 1878 en sluit aan bij Sarasates virtuoze speelstijl. De combinatie van ritme, gepassioneerde melodieën en virtuositeit maken dit werk zeer aantrekkelijk en is een verklaring voor het succes tot op heden.

Meervoudig prijswinnaar

Tim de Vries is een Zaandammer. Hij studeert aan het conservatorium in Amsterdam, is meervoudig prijswinnaar zoals van het Prinses Christina Concours, en heeft al talrijke optredens in binnen- en buitenland gehad, waaronder met het Concertgebouworkest. U hoort de bekende symfonie in D klein van Cesar Franck die hij in Parijs in 1889 een jaar voor zijn dood voltooide. Deze symfonie is driedelig. Het terugkerende hoofdmotief is toegankelijk en makkelijk te herkennen in allerlei variaties. Een krachtige symfonie.

Afgerond met Siegfried Idyll van Richard Wagner uit 1870, een voor hem opvallend werk, kort en zeer toegankelijk. Het is een symfonisch gedicht, geschreven als verjaardagscadeau voor zijn vrouw Cosima, die pas bevallen was van hun zoon Siegfried. Je hoort het vogelmotief uit de Opera Siegfried, maar verborgen in de melodie van de hobo ook het "Schlummermotiv", het begin van een Duits slaapliedje.

Meer info

Aanvang 15.00 uur, Broekerkerk, Broek in Waterland. Entree € 15,00. (€ 7.50 t/m 18 jaar) met 1 consumptie.