De club speelt op een modern complex aan de Flevostraat in Purmerend.
De club speelt op een modern complex aan de Flevostraat in Purmerend. Foto aangeleverd

KV BEP viert 105 jaar met feestweek

PURMEREND - Korfbalvereniging BEP bestaat op maandag 4 maart op de kop af 105 jaar. Hoewel geen officieel jubileum wordt dit in de week van 26 februari tot en met 4 maart uitbundig gevierd.

Op 4 maart 1914 richtte een aantal dames in Purmerend de korfbalclub 'Vitesse' op, die kort daarna werd omgedoopt tot P.K.C. (Purmerender Korfbal Club). Niet veel later deden in de Zuidoostbeemster enkele andere dames hetzelfde: hun club kreeg de naam 'Olympia'. In 1916 had het ene clubje te weinig heren en de andere vereniging te weinig dames. De oplossing? Jawel, een fusie! Omdat 'Beemster En Purmerend' niet klonk en 'PEB' nog minder, werd het kv 'BEP'. Op 4 maart 2019 bestaat kv BEP dus 105 jaar!

Goede en slechte tijden

Er is in de historie bij BEP veel gebeurd. Goede tijden werden afgewisseld met slechte. Jaren vol activiteit en jaren waarin het rustig was. Organisatorisch was de bouw van de diverse clubhuizen (JJ Grootlaan en Noorderpad in Zuidoostbeemster en aan de Flevostraat in Purmerend) hoogtepunten. BEP heeft nu een modern complex aan de Flevostraat 50 in Purmerend (bij sporthal de Beuk en de velden van de rugbyclub).

Buiten het veld

De vereniging heeft zich ook altijd onderscheiden door de vele activiteiten buiten het veld, zoals de vele kampeerweken, het schoolkorfbaltoernooi, het eigen BEP-toernooi, de playbackshows, de pinksterkampen, oud-papier-ophaal, Grote Clubacties, de pubquizes enzovoorts. Het organiseren van deze activiteiten zijn speerpunten. Ze zijn noodzakelijk om het aantal (jeugd)leden op peil te houden.

Het digitale clubblad 'Rond Paal en Mand', de website 'www.kvbep.nl', de Facebook-pagina en andere social media spelen een heel belangrijke rol in de onderlinge communicatie. BEP omarmt zowel het recreatiekorfbal als het topkorfbal-aspect. De selectieteams BEP 1 & 2 moeten zo hoog mogelijk in competitieverband uitkomen, maar dit geldt ook voor de selectieteams van A-, B-, C-, en D-jeugd. Gekozen is voor een strategie die de nadruk legt op de jeugdopleiding om de stap naar de top te maken.

BEP is méér dan een korfbalvereniging. Ook klaverjassers, bridgers, biljarters en ABC (Anti Buikjes Club, sinds 1966!) zijn binnen de vereniging BEP actief.

De korfbalvereniging kent een prima kader en een groot aantal mensen dat actief is in allerlei functies. Daar is de club trots op. Resumerend mag worden gesteld dat BEP in de afgelopen 105 jaar, zowel in de korfbalwereld als in de plaatselijke gemeenschap, een vaste plaats heeft veroverd en nog steeds springlevend is.

De mijlpaal van 105 jarig bestaan wordt van 26 februari en 4 maart gevierd. Voor het complete feestprogramma kijk op www.kvbep.nl.