Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen.
Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen. Foto aangeleverd

PURMEREND - Het overzicht van de films voor de komende dagen op het doek van Filmhuis Purmerend. Deze worden vertoond in 't Stamhuis aan de Kerkstraat 11.

Vrijdagavond 22 en dinsdagavond 26 februari Kursk van Thomas Vinterberg, België/Luxemburg, 117'.

Een Engelstalige Frans-Belgische dramafilm gemaakt op basis van het boek A Time To Die van Robert Moore, over het waargebeurde verhaal van de ramp met de K-141 Kursk onderzeeër in 2000.

De film vertelt het verhaal van de ramp waarbij 118 Russische zeelieden stierven. Tijdens een Russische vlootoefening in de Barentszzee zinkt de onderzeeër na enkele explosies. 23 bemanningsleden overleven de ramp en wachten wanhopig op hulp terwijl hun zuurstof op dreigt te raken.

Zaterdag 23 februari Sully van Clint Eastwood, Verenigde Staten, 2016, 95'.

Op 15 januari 2009 werd de Amerikaanse piloot Chesley Sullenberger wereldberoemd nadat hij met een passagiersvliegtuig een noodlanding maakte. Nadat een vlucht ganzen de motoren van zijn Airbus onklaar had gemaakt en elke luchthaven te ver weg bleek voor het aan hoogte verliezende vliegtuig, dacht Sullenberger een kans te hebben door te landen op de New Yorkse Hudson River.

Dinsdagmiddag 26 februari I Am Not A Witch van Rungano Nyoni, Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Duitsland/Zambia, 2017, 93'.

Na een incident in haar dorp wordt de negenjarige Zambiaanse Shula beschuldigd van hekserij. Tijdens de korte rechtszaak wordt ze schuldig bevonden en verbannen naar een heksenkolonie. Haar nieuwe leven bestaat uit werken op het land met de andere heksen en als een attractie te worden bekeken door toeristen.

Vrijdagavond 1 en dinsdagmiddag en -avond 5 maart Bohemian Rhapsody van Bryan Singer, Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten, 2018, 134'.

De biografische speelfilm over de Britse rockformatie Queen gaat terug in de tijd. 'Hey paki', roepen collega's naar Farrokh Bulsara, een timide koffersjouwer op luchthaven Heathrow. Ook de door hun vorige zanger verlaten bandleden herkennen aanvankelijk geen podiumbeest in het frêle mannetje met overbeet dat zich aanbiedt als nieuwe frontman.

Het is een regelrechte ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

De avondvoorstellingen beginnen om 20.30 uur, middagvoorstellingen om 13.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (voor vrienden op vertoon van vriendenpas € 6,-). Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl Daar is ook de informatie te vinden over de andere films die gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl