Coffeeshop 14 dagen dicht

PURMEREND - Na de vondst van een granaat voor de deur van coffeeshop Splif blijft deze tot 4 maart gesloten. Dat heeft burgemeester Don Bijl besloten.

De politie trof zaterdag 16 februari 's ochtends op de Achterdijk in Purmerend een granaat aan. Direct is de omgeving afgezet en werden een aantal omliggende panden uit voorzorg ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief veiliggesteld en meegenomen voor sporenonderzoek.

Voor de deur

De granaat lag in eerste instantie voor de deur van de coffeeshop. Burgemeester Don Bijl heeft besloten om de coffeeshop voor 14 dagen te sluiten. Een bestuursrechtelijke maatregel, omdat de handgranaat niet het eerste incident is rond de zaak. Een week eerder was er een melding dat er in de zaak iemand met een vuurwapen rondliep. De persoon werd door de politie niet aangetroffen.

Burgemeester Bijl: "Het aantreffen van een explosief en de eerdere melding van een persoon met een vuurwapen is voor ons volstrekt onaanvaardbaar. We willen er alles aan doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt. De coffeeshop blijft tot 2 maart nog gesloten zodat de rust kan terugkeren in de buurt. We begrijpen dat deze maatregel heel vervelend is."

Getuigen van het voorval kunnen bellen met 0900-8844.