Woningen en leefomgeving in Amsterdam aangepakt

AMSTERDAM-NOORD - Het gaat goed met Amsterdam. Daarom investeert de gemeente Amsterdam niet alleen in nieuwbouw, maar ook in bestaande buurten.

Eind 2017 werden 32 buurten in Noord, Zuidoost en Nieuw-West aangewezen die dat het hardst kunnen gebruiken. In de komende jaren worden de buurten flink opgeknapt. Daarvoor wordt samengewerkt met onder andere bewoners en woningcorporaties.

De gemeente is bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de woningen, de woon- en leefomgeving, door de openbare ruimte en infrastructuur op te knappen, sociale voorzieningen, de sociaaleconomische positie van de buurt en de bewoners. Dat doen ze onder andere door banenplannen op te stellen, om meer mensen aan werk te kunnen helpen en ze verduurzamen woningen door ze aardgasvrij te maken.

10 miljoen

In de periode 2019-2022 wordt hiervoor elk jaar 10 miljoen euro beschikbaar. In Amsterdam-Noord gaat het om de Molenwijk, De Banne Noord, De Banne Zuid, Oud Noord Volewijck, Oud Noord IJplein - Vogelbuurt, De Kleine Wereld en de Waterlandpleinbuurt.