Fieke Ligthart.
Fieke Ligthart. (Foto: Tine Sierink)

Loon Lions moeiteloos langs hekkensluiter

LANDSMEER - Loon Lions had zaterdagavond weinig moeite met Keijser Capital Martini Sparks uit Groningen. De Lions wonnen met 80-62 van de hekkensluiter van de basketballcompetitie. Dat leverde weer twee kostbare punten op in de race om de vier play-off-plaatsen.

Katie Bussey mikte vijf driepunters raak en liet 25 punten aantekenen tegen een schotpercentage van maar liefst 59%. Voor het overige waren de scores mooi verdeeld over de rest van het team. Benthe Versteeg kwam met 11 punten eveneens in de dubbele cijfers. Een briljante wedstrijd was het niet, vond ook coach Thijs Volmer: "Het was niet goed en het was niet slecht. We hebben wat dingen kunnen uitproberen en de jeugd laten spelen. Dat was goed met oog op aanstaande woensdag, als we in Barendrecht de halve finale van de bekercompetitie spelen tegen Binnenland. Dan moeten we er staan."

Voorsprong

Loon Lions pakte meteen een voorsprong van 9 punten en gaf deze niet meer weg. Er vielen vier Landsmeerse driepunters in het eerste kwart, dat eindigde in een 22-11 voorsprong voor de Lions. In de zevende minuut van de tweede periode liep het verschil op tot 20 punten toen Katie Bussey met haar derde driepunter 27-17 maakte. De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 44-24.

De tweede helft was een formaliteit. Lies van Straten maakte aan het einde van het derde kwart 69-35 en liet daarmee het grootste verschil van de wedstrijd noteren, 34 punten. In de laatste periode namen de Lions wat gas terug, waardoor de Sparks het verlies nog konden beperken tot 18 punten.