ASV De Dijk in Derde Divisie met 2-5 onderuit tegen Ajax

AMSTERDAM-NOORD - ASV De Dijk verloor in de Derde Divisie met 2-5 van Ajax. Het werd een aantrekkelijk duel waarin Ajax in korte tijd het duel wisten te beslissen. De thuisploeg opende goed en door Mick Christophersen werd de score geopend.

Het werd zelfs 2-0 door Bilal Amarzagouio. Doelman Stephan Veenboer, vorig jaar nog actief bij De Dijk, kon tegen beide treffers niets inbrengen. De stemming bij de fans van de fusieclub zat er goed in. Trainer Rose besloot om anders te gaan spelen en dat werkte goed. Binnen zes minuten was er drie keer gescoord. Doelman Nick Borgman en zijn defensie moesten beseffen dat de tegenstander gewoon sterker was. De Dijk kwam gretig uit de kleedkamer maar het lukte niet meer om terug te komen. Na iets meer dan een uur werd het duel door Ajax beslist. De achterhoede van De Dijk was te passief geweest. De Dijk had niet veel later pech toen een fraai schot van Kubilay Koylu op de lat terecht kwam. Zeven minuten voor tijd kon Ajax haar laatste doelpunt van de middag scoren. De Dijk blijft samen met Eemdijk onderaan staan. Komende zaterdag wacht het duel tegen SJC en dat is een tegenstander die te kloppen is.