Spelen op de beleefTV
Spelen op de beleefTV (Foto: aangeleverd)

BeleefTV in Schakel

SPANBROEK - De BeleefTV is een feit. Onlangs is deze door de Stichting Vrienden van de Schakel officieel overhandigd aan de Schakel. In aanwezigheid van diverse genodigden, bewoners en bezoekers nodigde voorzitter Ina Loos meneer Evers uit het lint los te trekken.

De stichting is opgericht om gelden te genereren voor extra zaken en evenementen voor bewoners en bezoekers van De Schakel. Afgelopen jaar spaarde de stichting het geld bij elkaar voor de BeleefTV. Dit is een computer, een grote tablet, voor ouderen, die door hen zowel verticaal als horizontaal gebruikt kan worden.

Doelgroep

De BeleefTV is afgestemd op de doelgroep, senioren met dementie, en brengt gezelligheid, prikkelt en verbindt. Hij is verrijdbaar, zodat hij van huiskamer naar huiskamer verplaatst kan worden en ook bij de dagbesteding gebruikt kan worden. Er kunnen spelletjes op gedaan worden, naar muziek geluisterd, mensen kunnen zelf muziek maken, of kleuren. (Klein)kinderen die op bezoek komen kunnen er ook meteen mee aan de slag, want de TV is zeer gebruiksvriendelijk.

Donateurs

Het bedrag van zo'n 10.000 euro is bij elkaar gebracht door donateurs, de Gemeenschapsveiling, de Piusstichting, stichting Waardigheid en Trots, Vrouwen van Nu en eigen activiteiten als de jaarmarkt en Burendag.