Blijdschap alom bij het Eerste Divisie damesteam van DSS.
Blijdschap alom bij het Eerste Divisie damesteam van DSS. (Foto: DSS)

Handbalsters DSS handhaven zich in 1e Divisie

BENTELO/HEEMSKERK - Na een heenreis in de auto van ruim anderhalf uur kwam de Heemskerkse ploeg met zes supporters aan in Bentelo. DSS was verre van compleet door blessures, ziekte en vakantie, dus er moest worden gespeeld met een klein team, aangevuld met drie jeugdspeelsters.

Maar het team uit Noord-Holland begon de wedstrijd goed. Met zes doelpunten van Angelique de Groot en drie van Britt van Elsacker kwam DSS op een voorsprong van 6-9. Bentelo kwam langzaam dichterbij door slordig spel en onnodig balverlies van DSS. Na 30 minuten spelen stond het 11-11 en kon het nog alle kanten op.

DSS wilde de tweede helft alles geven om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar direct na rust werden zij toch verrast door de tegenstander. De Heemskerksen kwamen zelfs op een achterstand van twee punten (14-12). Toen ging de knop om bij DSS en speelde het team actiever in de dekking, de speelsters waren er meer op gericht om de bal te veroveren en gaven elkaar goede rugdekking. Daarnaast werd Bentelo onzorgvuldig in haar passingen.

Het kantelpunt ontstond toen DSS twee tijdstraffen opliep en met vier veldspelers en de keeper stond te verdedigen. Bentelo wist in deze situatie niet te scoren terwijl DSS zeer knap wél het net wist te vinden. Hierdoor kwamen de dames op een voorsprong van drie punten (18-21). Bentelo deed nog een laatste poging om de bal te veroveren en ging offensiever spelen, maar dit werkte niet. DSS wist hierdoor drie keer te scoren. De einduitslag werd 19-26. Door deze zege bleef DSS in de Eerste Divisie. Zaterdag 23 februari speelt DSS thuis tegen Fortissimo.