DEM-speler Mike Adrichem oog-in-oog met de  keeper van Hollandia.
DEM-speler Mike Adrichem oog-in-oog met de keeper van Hollandia. Foto: Ruud van den Booren

DEM blijft op koers in de Hoofdklasse

BEVERWIJK – Om mee te blijven doen in de top van de Hoofdklasse A was het afgelopen zondag tegen Hollandia belangrijk dat RKVV DEM de drie punten in Beverwijk zou behouden. De formatie van trainer Arvid Smit slaagde daarin. Met 2-0 werd Hollandia verslagen.

Ploeg van Arvid Smit wint met 2-0 van Hollandia

Zoals vaker komen de ploegen in de Hoofdklasse niet naar Beverwijk om het spel te maken. Dat deed ook het team uit Hoorn. De eerste helft was dan ook weinig verheffend. Het spel had veel weg van een schaakpartij op het middenveld en er werden dan ook weinig kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft kreeg Mike Adrichem de bal ingespeeld met zijn rug naar het doel, draaide naar zijn rechtervoet en schoof de bal tegen de buitenkant van de linkerpaal. Ook kopte Adrichem de bal net over bij een voorzet van Roel de Goede. Het waren voor de thuisploeg de enige wapenfeiten in het eerste bedrijf.

Meer overwicht

In de 2e helft kreeg DEM langzaam meer overwicht maar tot grotere kansen leidde dat niet direct. Een tweede gele kaart voor Nick Kuin was echter een voorbode voor een nog dominanter DEM. Eerst kreeg de ingevallen Owusu een panklare kans voor open doel die nog gemist werd, maar een minuut later was het dan toch raak. Mike Adrichem veroverde de bal op een meter of dertig van het doel en ging alleen op de keeper af. Koelbloedig schoof hij de 1-0 binnen. Vervolgens kreeg onder meer Wolters nog goede mogelijkheden om de stand te verhogen.

Messcherpe tackles

De 2-0 viel alsnog, twaalf minuten voor tijd. Mehmet Gencer moest daarvoor een drie messcherpe tackles ontwijken voordat hij de bal kon afleggen op Adrichem. Die hield het overzicht en gaf voor op Owusu, die aan alle onzekerheid een einde maakte: 2-0. De laatste mocht nog van geluk spreken dat hij bij zijn overtreding vlak voor tijd niet ook zijn tweede gele kaart ontving.Met deze zege blijft DEM goed meedoen in de top van de Hoofdklasse A. Behalve RKZVC wonnen afgelopen zondag ook de andere concurrenten. De Beverwijkers staan derde, achter koploper SDO en RKZVC. Beide ploegen hebben 35 punten, DEM 34 punten. Volgende week uit tegen Achilles 1894 zullen 'de Wijkers' opnieuw vol voor de drie punten moeten gaan om bovenin een rol van betekenis te spelen.