Woongroep voor Ouderen Burisbeek dertig jaar

HEEMSKERK - In 1985 peilt het Heemskerkse Dienstencentrum voor Ouderen bij de gemeente of er in Heemskerk animo is voor groepswonen. Om dit plan te onderzoeken wordt er een initiatiefgroep gevormd met inmiddels twaalf aangemelde ouderen.

Na enigen tijd van zoeken en afwegen wordt het idee als zeer positief ervaren en kan er gestart worden met de uitvoering daar van. Omdat een Woongroep een vereniging is wordt er een bestuur gekozen. Het oprichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Nico Boone, Rina Boone-Paans, Els Schreuder-van Rossum, Leen Visser, Klazien Stengs-Fatels en zo worden de statuten van het geheel vastgelegd bij Notaris van Duin.

Op 27 februari 1988 wordt de eerste paal geslagen en op 31 maart 1989 starten 25 bewoners in hun prachtige complex Burisbeek de eerste Woongroep in de IJmond met trots! Maar nu na dertig jaar zijn de bewoners er nog trots op om in het mooie Burisbeek te wonen. Het is zeker mooi wonen in Burisbeek ieder heeft zijn eigen woning en privacy, maar daarbij is er een gezamenlijke ruimte waar er het een en ander gedaan kan worden aan spelletjes of eens in de maand gezellig met elkaar eten etc. Zo is er een tuinploeg die zorgt dat de tuin er piekfijn uit ziet. Het mooie van de woongroep is dat je nooit alleen staat en niets moet maar als je het leuk vindt doe je mee!

Mocht u belangstelling hebben en iets meer willen weten over de Woongroep kunt contact opnemen met Mvr de Boer tel 0251-252718 of Henk Denneman tel 0251-243460 .