Gerard Alderliefste.
Gerard Alderliefste. Foto:PR

Over 'De moeder de vrouw' in Beverwijk

BEVERWIJK - Vanwege het 100-jarig bestaan van Bibliotheek IJmond-Noord pakt de bibliotheek dit jaar elke maand uit met extra festiviteiten. Met medewerking van het Kennemer Theater is daar dinsdag 26 maart in de theaterfoyer om 20.00 uur een avond rond het Boekenweekthema 'De moeder de vrouw' met niemand minder dan Heleen van Royen en Gerard Alderliefste.

Heleen van Royen en Gerard Alderliefste in theaterfoyer Kennemer


Gerard zingt in twee setjes van circa twintig minuten heel verschillende, merendeels bekende liedjes over vrouwen en moeders. Hij begeleidt zichzelf daarbij op gitaar en de piano. Inclusief twee drankjes en een bittergarnituur is de entreeprijs € 15,-. Bibliotheekleden betalen op vertoon van hun bibliotheekpas € 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa en via www.kennemertheater.nl. Telefonisch reserveren kan ook: via 0251-221452 (di. t/m vr. 11.00 – 17.00 uur en za. 11.00 – 14.30 uur).

Het thema van de Boekenweek 2019 is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff 'De moeder de vrouw'. Ook is het Boekenweekthema een verwijzing naar de bundel De moeder de vrouw van de onlangs overleden Renate Dorrestein, met daarin twee romans (Ontaarde moeders en Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor) over moederschap.

Heleen van Royen

Heleen van Royen (1965) schreef de bestsellers De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en De harstvriendin. In 2017 ging haar ontroerende documentaire 'Het doet zo zeer' - over de dementie van haar moeder - in première. Ze woont samen met Bart Meeldijk.

Heleen van Royen.