Vlnr: Bram Oudendijk, Bram Loots, trainer Paul Martens, Rens Noordover en Emma Rose Buitenkamp.
Vlnr: Bram Oudendijk, Bram Loots, trainer Paul Martens, Rens Noordover en Emma Rose Buitenkamp. Foto: Aangeleverd

NK voor minioren KZC

BEVERWIJK Komend weekend staat in het teken van het Nederlands kampioenschap voor minioren in Leiden. Vier zwemmers van KZC uit Beverwijk in de leeftijd tot en met 12 jaar hebben zich weten te plaatsen voor dit kampioenschap. De beste 30 zwemmers van het land nemen het zaterdag en zondag tegen elkaar op, ieder in zijn eigen jaargang en op de afzonderlijk zwemonderdelen.

Rens Noordoven en Emma Rose Buitenkamp willen hun titel van vorig jaar prolongeren. Rens werd kampioen op de 50m en 100m vrijeslag en Emma Rose, vorig seizoen nog zwemmend voor TriVia in Groningen, op de 50m vrijeslag.

Sportgala

Beide zwemmers zijn onlangs gehuldigd tijdens het sportgala in Beverwijk. Rens heeft zich dit jaar ook gekwalificeerd voor de 50m vlinderslag en 100m wisselslag. Emma Rose zwemt naast de 50m sprintafstand ook de 100m vrijeslag, 100m vlinderslag en 100m wisselslag.

Ereprijs

Bram Loots heeft zich op de 200m en 400m vrijeslag respectievelijk als derde en vierde geplaatst en maakt daarbij kans op titel of ereprijs. Bram zwemt daarnaast ook 100m vrijeslag en 100m rugslag. De Heemskerker Bram Oudendijk heeft door zich als derde te plaatsen eveneens podiumkans op de 100m rugslag en zwemt ook de 100m vrijeslag, 100m schoolslag en 100m wisselslag.